Saamme joka kesä kuulla lukemattomia kertoja saman kysymyksen: “Paljonko kantojyrsintä maksaa?” Siihen on melkein mahdototonta vastata edes yleisesti mitään, kun kantojyrsinnän hintaan vaikuttaa todella moni tekijä. Muun muassa kannon koko, puulaji, tuoreus, juuret, sijainti, maaperä pitää huomioida hinnoittelussa. Olemme koonneet alle erilaisia esimerkkejä.

30cm halkaisijan matalat männyt ovat helppoja ja niiden jyrsintään menee yleensä noin 5 minuuttia, kun taas yli metrin halkaisijaltaan ja 30-40cm korkeudeltaan oleva koivu juurineen voi olla todella raskas tuntien projekti.

Puulajeissa on suuria eroja: pihakuusi, joka on kasvanut leveyttä 2 cm per vuosi lähtee jyrsiessä melkein palasina pois, kun taas hitaasti kasvaneeseen tammeen ei meinaa edes terät purra ja kannosta lähtee irti vain pientä pölyä.

Tuore pihlajan kanto on työläs jyrsiä, mutta jos se on kerennyt jo 10 vuotta lahota, niin kanto lähteekin pyyhkimällä pois. 

Pintajuuret lisäävät työtä, mutta pystymme kohtuu helposti katkomaan niitä jyrsimellämme 50-100cm välein. Juurien repiminen maasta jää kuitenkin asiakkaan vastuulle ja yleensä pitää käyttää hieman kirvestä ja rautakankea apuna. 

Jos kannon lähettyvillä tai maaperässä on paljon kiviä, niin se vaikeuttaa työtä huomattavasti ja pahimmassa tapauksessa kantoa ei voi edes jyrsiä.

Alta löydätte ohjehinnastomme, jonka olemme koittaneet tehdä mahdollisimman yksinkertaiseksi. Koitamme aina suhteuttaa työn määrän hintaan. Käytämme hinnoittelussamme maalaisjärkeä ja mietimme myös asiakkaan etua.

Emme ikinä anna urakkatarjousta asiakkaiden tietojen perusteella. Puhelimitse tai sähköpostitse tulleisiin kyselyihin on todella hankalaa antaa edes hinta-arviota ja ne tuovat yleisesti ongelmia meille. Asiakkaat monesti vain arvioivat kantojen halkaisijan tai mittaavat sen kantojen päältä leikkuupinnasta, jolloin halkaisijat ovat paljon todellisuutta pienempiä. Helpoin tapa saada hinta tietoon on pyytää meidät ilmaiselle tarjouskäynnille, jolloin annamme teille sitovan urakkatarjouksen, jonka hinta pitää.

Hinnasto

Jos tilauksenne on kiireetön ja kannot voi käydä jyrsimässä melkein vapaasti, niin tutustukaa tarjoussivuumme: www.kantopojat.com/tarjous

Yhteydenottolomake

0400655169

Arkisin 10.00-18.00

Kantojyrsintä-hinta

© Kantopojat 2024

posti@kantopojat.com